NY LOV VIL FORBY UTLEIE AV LEILIGHETER I PALMA BY





I går skrev vi et innlegg om boligsalget på Mallorca som har steget med ca. 92% de siste 3 årene.
Av de 92%, så var 37% av salgene til utlendinger (også nordmenn).

I dag hører vi at spanske eierne av leiligheter i gamlebyen i Palma, får tilbud fra utlendinger som er villig til å betale opp til 7500€ pr mnd for å leie en 80 m2 leilighet med 2 soverom. D.v.s ut i fra dagens kurs, ca kr. 69.000,- pr mnd. Har leiligheten balkong, og det i tillegg er heis i bygget, så er de villig til å betale mer. Det heteste området skal være rundt Jaume III, ved katedralen og i hele La Llotja.

Grunnen til den økende etterspørselen av leiligheter i Palma, er bl.a forbedringer av byens restauranter, flere kulturelle tilbud etc. I tillegg er det veldig mange flyselskaper som flyr daglig til Mallorca hver dag hele året, og Palma er spesielt populær blant folk fra England, Sverige og Norge. Sammenlignet med mange av turiststedene på Mallorca som stenger ned det meste av restauranter og butikker når sesongen er over, så er Palma minst like spennende hele året. Kanskje enda bedre med tanke på temperatur og antall mennesker.  Alt er åpent året rundt, og det er mange turister også om vinteren.

Vi har mange henvendelser fra kunder som ønsker et alternativ til å bo på hotell i Palma, og ønsker derfor å leie leilighet. Problemet er at det er en ny lov på gang som forventes å tre i kraft 01.06.2017. Den vil total forby utleie av ferie leiligheter til turister i Palma by for mindre enn 1 mnd. D.v.s at visst denne loven trer i kraft, så vil det ikke lenger være lov å leie ut leiligheter i Palma by, uten at det er langtidsleie på minimum 1 mnd leie. Det er også sagt at eiere som bryter dette forbudet, kan forvente bøter opp til 4000€.

Er du en av de som ønsker å kjøpe leilighet i Palma, så ikke fortvil! Det er fortsatt mulig å leie leiligheten ut når en ikke bruker den, men det må skje på lovlig vis. En leie på 7500€ for 1 mnd leie er vel ikke å forakte.










Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

POLICE are warning people of a holiday rental scam using popular website Airbnb to reel people in.

BOLIGSALGET PÅ MALLORCA EKSPLODERER!